Nagyon praktikus ez az eltevési mód, mert csak összekevered a levet, majd fokozatosan beledobálod azt, ami éppen érik, elraknál Uborka, patisszon, zöld paradicsom, paprika, gyöngyhagyma, káposzta, karfiol, töltött paprika, stb.
50 literes, 10 literes, edényre írom le a hozzávalókat. Garantáltan elálló.
Az alábbi mennyiség 50 l-hez elegendő.
Hozzávalók:
- 12,5 liter víz,
 - 1 liter 20 % -os ecet,
 - 65 dkg só,
 - 1,25 kg cukor,
 - 38 gramm timsó,
 - 38 gramm citromsav,
 - 45 gramm natrium benzoat,
 - 13 gramm borkén por,
 
10 literes edényhez:
- 5 liter víz,
 - 3 dl 20 %-os ecet,
 - 25 dkg só,
 - 1/2 kg cukor,
 - 5 gramm borkénpor,
 - 1,5 dkg timsó,
 - 1,75 dkg natrium benzoat,
 - 1,5 dkg citromsav
 
Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tároljuk.
 ![]()
