Mióta ismerem a receptet, már sokszor megcsináltam és sokkal finomabbnak tartjuk mint a majonézes variációját!
Hozzávalók
- 8 főlt tojás,
- 1 zsemle,
- 1 tojás,
- 2 doboz májkrém,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 kanál olaj,
- 2 dl tejföl,
- 1 tojássárgája,
- majoránna,
- őrölt bors,
- só.
Elkészítés
A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk. A sárgáját áttörjük, összekeverjük a tejben áztatott és jól kinyomott zsemlével, a tojással és a májkrémmel. Majoránnával, borssal, sóval és vágott petrezselyemmel ízesítjük. Az így elkészített májkrémet visszatöltjük a tojásfehérjékbe, majd kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé ültetjük. Az ínyencek kevés reszelt sajtot, vagy kukoricát is tehetnek a töltelékbe. A tejfölt összekeverjük a nyers tojássárgájával, megsózzuk és ezzel a tálba helyezett tojásokat leöntjük. Közép meleg sütőben megsütjük.