Skip to content

Finomabb és puhább csirkecombot még nem kóstoltam! Tejfölös szószban sült ínycsiklandó csirkecomb! Csodás!

Ma egy szenzációs receptet hoztunk el nektek, ez pedig a csirkecomb tejfölös szószban sütve. Ez az étel annyira finom és különleges, hogy pillanatok alatt elnyeri mindenki tetszését. A hús extra puha, szaftos és a fűszerektől kellemes aromájú. Bármilyen alkalomra felszolgálhatjuk, melegen fogyasztjuk, kínálhatunk mellé burgonyát, rizst, főtt tésztát, vagy friss zöldségeket.

Hozzávalók:

  • 1,3 kg csirkecomb,
  • 3 dl tejföl,
  • 1 db citrom,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • zöldpetrezselyem ízlés szerint,
  • fél kiskanál oregánó,
  • 2 evőkanál olaj,
  • őrölt fekete bors,
  • fél kiskanál só.

Elkészítés:

Mossuk meg a citromot, majd töröljük szárazra és reszeljük le a héját, a levét pedig facsarjuk ki. Ehhez a recepthez elegendő 1 evőkanál citromlé. Mossuk meg a zöldpetrezselymet, majd vágjuk apróra. A fokhagymát tisztítsuk meg és zúzzuk össze. A tejfölt tegyük egy tálba, adjuk hozzá az oregánót, a reszelt citrom héját és a citrom levét, a fokhagymát, az olajat, a sót és a borsot, majd keverjük össze.

A végén tegyük bele a zöldpetrezselymet és még egyszer keverjük össze. El is készült a szósz.

Mossuk meg a csirkecombot, ha szeretnénk a bőrét lehúzhatjuk.

Tegyük a combokat egy zárható zacskóba és kanalazzuk rá a tejfölös szószt.

Zárjuk össze a zacskót és rázzuk össze, hogy mindenhol érje a húsokat a szósz, 30 percre tegyük hűtőbe. Melegítsük be a sütőt 180 fokosra, vegyük ki a combokat a zacskóból és a szósszal együtt tegyük hőálló tálba.

Süssük 45 – 60 percig, amíg megpirulnak.

Loading