Skip to content

Töltött csirkecombok, fejedelmi vacsora! Csodás!

Szeretem az egyszemélyes kis csini adagokat, ezért filézett csirke felső combokat használok, de ugyanezt lehet természetesen csirkemellel is, vagy akár egész csirkével.

Hozzávalók:

  • 8 db csirke felsőcomb
  • 25 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 4-5 db zsemle vagy kenyér
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 ek majoranna

Elkészítés:

A csirkecombokat megmosom, kicsontozom, és a bőr alatti részt kicsit fellazítom – ez a legmacerásabb része az egésznek

A zsemléket (vagy kenyeret) megpirítom, utána pár percig kevés vízbe áztatom.

A gombát és a hagymát felaprítom, a hagymát üvegesre pirítom, akkor rádobom a gombát, és a kettőt együtt pirítom még kb 3 percig

A zsemléket kinyomkodom, hozzáadom a gombát a hagymával, a tojást, és megsózom, megborsozom. Hozzáadom az apróra vágott petrezselymet és a majorannát

A csirkecombok belsejét és alját megsózom, megtöltöm a töltelékkel, és tepsibe teszem.
Olvasztott zsírral meglocsolom.

Ínyencek tehetnek a combok tetejére egy kis füstölt szalonnát.

Légkeveréses sütőben 180 C-on 40 percig sütöm.
Friss salátával tálalom.

Loading