Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet, nagyon ízletes és olcsó recept!
Hozzávalók a sütőben sült burgonyához sankával és hagymával:
- 1 nagy hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 30 gramm vaj
- 100 gramm sonka
- 4 tojás
- 1 szegfűszeg
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 150 gramm csedár sajt
- 4 evőkanál tejszín
- 300 gramm krumpli
- 50 gramm vaj
- só
- bors
A sütőben sült burgonya elkészítése:
A hagymát megpirítjuk egy ksi olajban. Hozzáadjuk a vajat, a sonkát, majd 2-3 percig melegítjük.
Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk az apróra vágott (vagy reszelt) fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a csedár sajtot, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük.
Egy tálba helyezzük az apróra vágott hagymát és az előzőleg apróra vágott sonkát.
Tisztítsuk meg a krumplit és reszeljük le a reszelő nagyobb felületén.
A burgonyához hozzáadjuk a tojásos masszánkat, majd alaposan elkeverjük.
Megkenjük a Jenai tálat vajjal és beleöntsük a kapott masszát. A tetejére kis vajdarabkákat helyezünk.
200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük míg szépen magbarnul.