Napjainkban sokan közülünk olyan ételeket fogyasztanak, amelyek kevés kalóriát tartalmaznak és a szénhidráttól is rengetegen tartanak. Akad aki még burgonyát is csak ritkán fogyaszt, mert tart tőle, pedig a burgonya egy olyan zöldség amely rengeteg vitamint tartalmaz, amelyek fontosak a szervezet számára.
A tejföl könnyen emészthető, ezért az esetek többségében a laktózérzékeny személyek is fogyaszthatják. A tejföl két féle értékes vitamint tartalmaz, amely vitaminok együttesen nagyon jó hatással vannak a szervezetre. Az egyik az A vitamin (retinol formájában), a második pedig a D vitamin ( az a tejföl, amelyiknek magas a zsírtartalma). Ezeken a vitaminokon kívül, még foszfor és kalcium is van benne, ezek a csontozat erősítésében fontos szerepet töltenek be.
Íme egy egyszerűen elkészíthető recept:
Amire szükséged lesz:
- 4-6 darab burgonyára (attól függ mennyit szeretnél készíteni),
- vajra,
- tejfölre,
- hagymára,
- sóra,
- borsra,
- fűszerekre (ízlés szerint),
- sajtra.
Elkészítés:
A burgonyát lereszeljük és beletesszük egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba. Sózzuk, borsozzuk, használhatunk más fajta fűszert is tetszés szerint. Egy tálban összekeverjük az olvasztott vajat a tejföllel, a felszeletelt hagymával és a burgonyára öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, sütőbe tesszük, 45-50 percig sütjük. Jó étvágyat. Ez nem egy kalóriaszegény étel, de nagyon finom és tápanyagokban gazdag!