A legfinomabb káposztatekercs, amit valaha ettem!
A Kárpátaljai káposztatekercs hozzávalói:
- 3 kiló káposzta
- 1 kg sertéshús
- 150 gramm zsír
- 130 gramm tejföl
- 30 gramm paradicsompaszta
- 1.5 liter víz
- 2 hagyma
- só
- bors
A Kárpátaljai káposztatekercs elkészítése:
Felforraljuk a káposztát és a leveleit leszedjük.
A hagymát apróra vágjuk és zsírban megsütjük.
A húst vékony szeletekre vágjuk, kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A káposztalevélre helyezzük a húst és egy teáskanál hagymát teszünk rá, majd feltekerjük. Megismételjük míg az összes hús elfogy.
Egy serpenyő alját egész káposztalevelekkel lefedünk, rátesszük a káposztatekercseket, forró vizet öntünk rá és megsózzuk. A víz 1-2 centivel kell fedje őket.
Adjunk hozzá paradicsompasztát és tejfölt, majd 160 fokos sütőben 30-40 percet sütjük.
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!