Torta csirkehúsból
A csirkehúsos torta elkészítéséhez a következőket kell beszerezned.
Hozzávalók:
- 9 tojásfehérje
- 3 tojássárgája
- 1 csirke mellehúsa
- 200 gramm alacsony zsírtartalmú túró
- zöldségzöldje
- egynegyed pohár alacsony zsírtartalmú kefir
- só és fekete bors ízlés szerint
Elkészítése:
- A csirkemellhúst tegyük egy fazékba, öntsünk rá vizet, enyhén sózzuk meg, majd forraljuk fel. Amint felforrt, tegyük kis lángra, és főzzük tovább még körülbelül 30 percig.
- Ezután vegyük ki a vízből és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, vágjuk apró darabokra.
- A torta minden egyes lapja egy palacsintaszerű tészta, mely egyenként három tojásfehérjéből és egy tojássárgájából áll. A tojásfehérjéket, illetve a tojássárgáját egy villával verjük fel.
- Egy tapadásmentes serpenyőben olaj nélkül süssünk három palacsintaszerű lapot. Hagyjuk kihűlni őket.
- Adjuk a túróhoz az apróra vágott zöldségzöldjét, reszelt fokhagymát, majd a kefirt. Keverjük addig, amíg homogén masszát kapunk. Sózzuk ízlés szerint.
- Vegyünk egy nagyobb tányért, tegyük rá az első lapot.
- Kenjük be a fentebbi túrós-kefires masszával.
- Mielőtt a következő lapot ráhelyezzük, ne feledjük a massza tetejét az apróra vágott csirkemellhússal megszórni. Ezután már rátehetjük a második lapot. Ismételjük meg a fentebbi folyamatot.
- A kész tortát tegyük hűvös helyre (hűtőbe), hogy kissé megdermedjen. Az ajánlott idő körülbelül két óra.
- Nagyon finom, és ami különösen jó, az az, hogy szeleteléskor a rétegek nem szakadnak, azaz szépen tálalható. Írd meg nekünk kommentben, neked hogy tetszik ez a recept. Ne feledd megosztani barátaiddal, ismerőseiddel sem ennek a nem mindennapi ételkülönlegességnek a receptjét!