A túrótorták királynője ez a fantasztikus édesség! Egyszerű és nagyon ínycsiklandó. Fantasztikus ízélmény és még jól is mutat.
Hozzávalók:
az alaphoz:
- 30 dkg vaníliás keksz
 - 10 dkg vaj
 - 3 evőkanál tejszínhab
 
A krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
 - 4 evőkanál cukor
 - 4 dl tej
 - 50 dkg tehéntúró
 - 1 vaníliarúd kikapart belseje
 - 3 evőkanál porcukor
 - 1 dl habtejszín
 - fél citrom reszelt héja
 
A tetejére:
- 20 dkg cseresznye befőtt
 - 2 tasak piros tortazselé
 - 1 dl cseresznyés gyümölcslé
 - 1 evőkanál porcukor
 
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és vajjal, habbal együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt egy sütőformába simítjuk. A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. A habot felverjük és összedolgozzuk a túróval, a vaníliarúd belsejével, porcukorral és a citromhéjjal. Ha a puding kihűlt jól összekeverjük a túrós krémmel és ráhalmozzuk a kekszes alapra. A cseresznyét szűrőbe öntjük és lecsepegtetjük, majd a krém tetején eloszlatjuk. A tortazselét az előírásnak megfelelően elkészítjük. A víz egy része helyett a cseresznyés gyümölcslevet keverjük hozzá, így szebb színe lesz, ezzel bevonjuk a gyümölcsöt. A sütit lehűtjük, majd szeleteljük.
 ![]()
