Skip to content

Sonkás-sajtos-kukoricás tekercsek

Ízekben gazdag sonkás-sajtos-kukoricás, olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni! Ezt ne hagyd ki!

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl olaj
  • 2 kocka élesztő
  • kb. egy evőkanál cukor
  • 25 dkg sonka
  • 30 dkg sajt
  • egy konzerv kukorica
  • 2 nagyobb lilahagyma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • felvert tojás a tetejére

Elkészítés:

A langyosított tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd kelt tésztát dagasztunk a leírtak alapján. Míg kel a tésztánk kikeverjük a tejfölt az összezúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. A sonkát, hagymát és sajtot is kis kockákra vágjuk.
Ha megkelt a tészta, 3 felé osztjuk, kinyújtjuk, majd megkenjük a tejföllel és rászórjuk a hagymát, sonkát, sajtot és kukoricát. Feltekerjük és csiga vagy háromszög alakban felszeleteljük a tekercset, ezután zsírozott lisztezett tepsibe helyezzük őket. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz. Igyekezzünk viszonylag vékonyra nyújtani a tésztát, és ügyeljünk a töltelékre – én jól megraktam, így nem lettek annyira esztétikusak, de az ízük mindenért kárpótolt.

Kovácsné Vámos Hajnalka receptje!

Loading