Elsőre nagy dolognak tűnhet főzés helyett sütni a kukoricát, de hidd el megéri!
A kakukkfűnek köszönhetően ízre még finomabb, mint a főtt kukorica. Az amerikaik vajjal készítik, ami ráolvadva még ínycsiklandozóbbá teszi!
Hozzávalók:
- 6 kukorica
- 3 evőkanál vaj
- 2 teáskanál kakukkfű
- só
Elkészítés:
A kukoricát letisztítjuk, majd a csövek végeit levágjuk.
Bekenjük őket vajjal, lefektetjük őket alufóliára, majd sózzuk és kakukfüvezzük őket!
Alaposan becsomagoljuk alufóliával, majd betesszük az előmelegített sütőbe. Fél óra után megfordítjuk óvatosan.
Ha a kukorica megsül, kivesszük, várunk kicsit, hogy kihűljön, utána fogyasszuk!
Jó étvágyat! 🙂