Finom gyümölcsös krémes sütemény, leginkább a Fanta szeletre hasonlít az íze. Hamar elkészíthető és remekül mutat, ezért bármilyen alkalomra remek választás. A Sió szelet receptje nem bonyolult, ezért különösebb konyhai tapasztalat nélkül is bátran elkészíthető.
Hozzávalók:
- 6 tojás,
- 6 evőkanál cukor,
- 6 evőkanál liszt.
Krém:
- 1 liter rostos baracklé,
- 3 csomag vaníliás pudingpor,
- cukor ha szükséges,
- 500 ml habtejszín.
Tetejére:
- csokival bevont keksz
Elkészítés:
6 tojásos piskóta az alapja. A tojásokat szétválasztani, sárgáját habosra verni a cukorral, fehérjét kemény habbá verni. Lisztet beleszitálni a sárgájába, összekeverni, majd óvatosan beleforgatni a fehérjébe. 170 fokon, alsó – felső sütés, kb. 30-40 perc.
1 liter rostos baracklevet felfőzünk 3 csomag vaníliás pudingporral, ha nem elég édes a gyümölcslé, kevés cukrot is tehetünk hozzá, forrón a piskóta tetejére öntjük. A krém szinte azonnal elkezd szilárdulni, ezért kell rögtön ráönteni a már kihűlt piskótára. Amikor teljesen kihűlt, fél liter felvert habtejszín megy a tetejére, arra pedig csokival bevont keksz. 1 – 2 órát hűtőben pihentetjük, utána lehet szeletelni.
Urbanovics Ágnes receptje és fotói