Hozzávalók:
- 0,5 kg leveles tészta
Meggyes krém:
- 1 üveg meggybefőtt (350g)
- 8 ek búzadara
- 3 ek cukor
- fahéj (opcionális)
Vaníliás krém:
- 2 csomag vaníliás puding
- 8 dl tej
- 3 ek cukor
- 25 dkg margarin
Habhoz:
- 0,5 l habtejszín
Elkészítése:
A TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 220 fokon 12 perc alatt. (Akár használhatunk előre nyújtott lapokat is.)
A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A MEGGYES KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besürűsítjük.
A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk.
A VANÍLIÁS KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A HAB ELKÉSZÍTÉSE:
A habtejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre.
A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Erika Mészáros receptje