Skip to content

Házi rétes ahogy mi készítjük, nálunk ez a kedvenc! Finom rétes!

Ma megmutatom, nálunk miként készül a finom házi rétes!

HOZZÁVALÓK

  • tészta
  • 50 dkg liszt
  • 2 ek. olvasztott zsír
  • 1 tojás
  • 2,5 dl langyos víz
  • egy nagy csipet só
  • 1 teáskanál ecet
  • Mákos töltelék:
  • kb. 1 dl tej
  • 1 van. cukrot,
  • 20 dkg darált mák
  • ízlés szerint cukor
  • alma
  • A túróshoz
  • fél kg túró
  • 1 van. cukor
  • 1 tojássárgája
  • 3 ek. tejföl
  • tojásfehérje

ELKÉSZÍTÉS

Az 50 dkg lisztet egy tálba szitáltam, 2 ek. olvasztott zsírral, 1 tojással összemorzsoltam. 2,5 dl langyos vízbe raktam egy nagy csipet sót, 1 teáskanál ecetet, apránként a liszthez öntögettem, miközben folyamatosan kevergettem a robotgép dagasztókarjával.  Mikor már szép sima, hólyagos lett (kb. 10 perc) kétfelé osztottam, és egy olajjal megkent tálcára tettem a tésztákat, tetejüket is beolajoztam és letakartam őket. :Sziesztáztak fél órát.

Mákos töltelék: kb. 1 dl tejet felforraltam, beleraktam 1 van. cukrot, 20 dkg darált mákot és ízlés szerint cukrot. Pár percig főztem, majd hűlni hagytam. Mikor kihűlt, 4 lereszelt almát adtam hozzá.

A túróshoz fél kg túrót áttörtem, hozzáadtam 1 van. cukrot, 1 tojássárgát, 3 ek. tejfölt, habbá vert tojásfehérjét. Miután a tészták kellőképpen kipihenték fáradalmaikat, tészta hártyavékonyra húzogatása, töltés, tekerés következett. A végén elmentek szépen a 190 fokos szoliba egy jó fél órára, és szépen le is barnultak. 10 %-os ecet kell bele.

Edvi Kata receptje
—Gyerek koromra emlékeztet, a nagyi rètesére.
—Nagyon szépek! Kedvet kaptam és én is megcsinálom. Köszönöm

Loading