Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg cukor
- 5 db tojás
- 4 csomag pudingpor
- Késhegynyi szalakáli.
Krém:
- 2,5 dl tej
- 1 csomag pudingpor
- 20 dkg Rama margarin
- 20 dkg cukor.
Elkészítés:
Tészta: A cukrot tojásfehérjékkel gőz fölött kemény habbá verjük. Beletesszük egyenként a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a 4 csomag pudingport és a késhegynyi szalakálit.
Lazán összeforgatjuk, úgy sütjük, mint a piskótát.
Ha a tésztába puncspudingot használunk szép rózsaszínű lesz, akkor a krémhez vanília, vagy csokoládé pudingport használjunk.
Lehet fordítva is, ha csokoládés pudingport használunk a tésztához, akkor a krémhez puncs, vagy vanília pudingport vegyünk.
Krém: A tejben felfőzni 1 csomag pudingport, ha kihűlt, beletesszük a 20 dkg margarin és 20 dkg cukor keverékét, jól kikeverjük és lehet tölteni a süteményt.
A receptet küldte: Szem Lászlóné, Rózsika, Bácsbokod.