Nem muszáj a dió a receptben, lehet darált keksz, és lehet zsemlemorzsa is helyette, de ha nem szórsz rá a tésztára semmit, akkor is finom.
Hozzávalók
Tészta:
- 35 dkg liszt,
- 1dkg sütőpor,
- 1 e.k. ecet (10%),
- 8 dkg vaj,
- 1 púpos e.k. tejföl,
- 8 dkg porcukor,
- 1 tojás.
Töltelék:
- 1kg alma,
- 4 e.k. cukor,
- fahéj.
Krém:
- 1.5 csomag vaníliás pudingpor,
- 6 dl tej,
- 1 csom.vaníliás cukor,
- 3 e.k. cukor,
- 4 e.k. darált dió,
- 1 tojás a kenéshez.
Elkészítés
A lisztet elmorzsolom a vajjal, kis mélyedést készítek a közepébe, beleteszem a sütőport és az ecetet, amikor felfutott összegyúrom a többi hozzávalókkal, lágy tészta legyen.
Almát lereszelem, megpárolom, ízesítem. A pudingot felfőzöm.
Tésztát kinyújtom, kivajazott lisztezett tepsibe helyezem, megszórom darált dióval, megkenem a megpárolt almával, majd rákanalazom a puding krémet, a tetejére a kinyújtott tészta másik felét. Villával megszurkálom, tojással megkenem. 180 fokon kb 30 percig sütöm.
Tepsi méret: 20 x 33 cm
Károlyné Payerl konyhájából!