A család valami finom sütire vágyott, hirtelen erre a csodára gondoltam, meglepően finom lett!
HOZZÁVALÓK
- barna lapokhoz:
- 30 dkg liszt,
- 10 dkg vaj,
- 10 dkg porcukor,
- 1 ek kakaó,
- 1 egész tojás,
- 1 mk szódabikarbóna,
- szükség szerint 4-5 ek tej.
- Piskótához:
- 4 tojás,
- 8 dkg kr cukor,
- 6 dkg liszt,
- pici sütőpor.
- Krém:
- 7 dl tej
- 7 ek liszt
- 2-3 csepp van aroma/ki is maradhat/
- 40 dkg ráma margarin
- 25 dkg porcukor.
- Tetejére csoki máz:
- 18 dkg .-os party csoki
- ,2-3 ek étolaj.
ELKÉSZÍTÉS
Először a barna lapokat sütjük meg. A lisztben elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. 2 részre osztjuk, kinyújtjuk egyesével és lisztezett tepsi hátán egyesével megsütjük a lapokat. Tepsi mérete közepes (nálam 30×35 cm) Előmelegített sütőben 180 fokon kb 8-10 perc alatt készre sül egy lap
4 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk. hagyjuk hűlni. Közben elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a lisztet és feltesszük főzni. Adhatunk hozzá 2-3 csepp vaníliaaromát. Folyamatosan kevergetve sűrű pépet főzünk belőle. Amikor kész van, félretesszük és hagyjuk hűlni. A vajat jól kikeverjük, és hozzáadva a porcukrot, azzal is krémesre keverjük. A kihűlt lisztes pépet kanalanként hozzáadagolva tovább keverjük a krémet, míg szép sima krémet nem kapunk.
A sütemény összeállítása: a kakaós lapra rásimítjuk a krém felét, ráhelyezzük a sárga piskótát, amire rákenjük a krém másik felét. Ezt befedjük a második kakaós lappal. Amíg készül a máz, addig egy súlyozott deszkát helyezünk a sütire.Én elrontottam mert a kk helyett mokkás kanál szódabikarbónát raktam, Nagyon lenyomattam.😊
Zoltánné Bencsik receptje