A karamelles finomságokkal nem lehet betelni! Finom és mutatós csoda, amiből egy tepsivel nem lesz elég!
HOZZÁVALÓK
- A tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 zacskó 3in1 kávé
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- A krémhez:
- 2 csomag karamellpudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg ráma margarin
- 15 dkg cukor
- A habhoz:
- 5 dl hulala habtejszín
- 1 zacskó vaníliás cukor
- A mázhoz:
- 2 teáskanál karamellpudingpor
- 2 teáskanál étolaj
- 3 teáskanál cukor
- 1,5 dl víz
ELKÉSZÍTÉSE
A tésztához a négy tojássárgáját keverjük ki cukorral, a tejjel majd az olajjal a 2 tasak 3 in1 kávéval, a liszttel és a sütőporral. A 4 tojásfehérjét verjük fel habbá, és keverjük hozzá a tojássárgás alaphoz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítsuk bele a masszát, és előmelegített sütőben süssük készre. A krémhez karamell pudingporokat keverjük csomómentesre a tejjel, főzzük sűrűre, és hűtsük ki. A rámát keverjük ki a cukorral, és dolgozzuk el a kihűlt pudinggal. A krémet simítsuk rá a kihűlt tészta tetejére. A habtejszínt 1 csomag vaníliás cukorral verjük fel kemény habbá, és kenjük a krém tetejére.
A mázhoz 2 teáskanál karamellpudingport keverjünk simára az étolajjal, a cukorral, a vízzel, és főzzük fel. Még meleg állapotában csurgassuk a hab tetejére. Pár órát pihentessük, de az sem árt, ha egy éjszakát áll, majd hosszúkás szeletekre vágva szervírozzuk.
Tipp: Egy villával meg lehet cifrázni a máz tetejét, hogy márványosabb hatást éljünk el, de enélkül is mutatós lesz a karamellszelet. Nagyon kellemes, kicsit kávés, kicsit karamellás ízű lesz a sütemény
—-Józsefné Molnár: Nekem ilyen lett. Nagyon finom