Skip to content

Mióta így készítjük a képviselőfánkot, mindig jól sikerül, gyönyörű üreges lesz! Finom!

A képviselőfánktól sokan tartanak, de ha egyszer megtanuljuk elkészíteni, többé nem fogunk mellé vele. Bármilyen krémmel is töltjük, biztosan finom lesz!

Hozzávalók:

  • 1 dl víz,
  • 8 dkg vaj vagy margarin,
  • 10 dkg liszt,
  • 4 tojás.

Töltelék:

  • vaníliapuding,
  • tejszínhab.

Elkészítés:

1 dl víz, 8 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg liszt. Egy lábasban összekeverjük, és addig főzzük, míg elválik az edény falától. 1-2 perc. Aztán egyenként hozzákeverünk 4 egész tojást. A tepsibe sütőpapírt teszünk, a nyomózsákba tett masszát kinyomjuk rá. Nekem 12 db lett. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, az aljába tepsi kerül vízzel. 20-25 percet sütjük, de közben nem nyitjuk ki az ajtót. Ha látod hogy nagyon pirul, leveheted 170 fokra. A töltelék most csak főzött vanília puding, felvert tejszínnel összekeverve. A tetejére sima tejszín kerül.

Mihályné Dobos receptje és fotói

Loading