Ha valami finomat szeretnél készíteni a családnak, ez a recept tetszeni fog. Aki szereti a rántott húst és a tócsnit, az biztos, hogy ezt a finomságot is örömmel kóstolja majd. Hamar elkészíthető, egyszerű és elképesztően finom is!
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj,
- só,
- bors,
- 4 nagyobb burgonya,
- 1 tojás,
- fokhagymapor, vagy fokhagyma,
- 4 evőkanál liszt.
Elkészítés:
6 szelet karaj, kiklopfolva, sózom, borsozom. 4 db nagyobb krumplit lereszelek. 1 db tojás, só, bors, fokhagymapor vagy. fokhagyma és 4 ek. liszt. A lereszelt krumplit besózom, majd kinyomkodom a levét. Hozzáadom a többi összetevőt. Kb. nokedli sűrűségűnek kell lennie. A karajt lisztezem, majd belemártom a masszába. Közepes lángon sütöm, míg aranybarna nem lesz. Fokhagymás tejföllel kínálom és reszelt sajttal.
Vivien Vincze receptje és fotói