Az almás sütik a nagy kedvenceink, ezért most ezt a finomságot próbáltuk ki, nagyon jó lett.
Hozzávalók
a tésztához:
- 25 dkg liszt,
- 25 dkg cukor,
- 3 tojás,
- kb. 1 dl tejföl,
- 1/2 cs. sütőpor,
- 25-30 dkg reszelt alma,
- 1 marék durvára vágott dió.
Krém:
- 1 vanillinpudingpor,
- 4 dl tej,
- 3-5 evőkanál cukor,
- 10-15 dkg vaj vagy margarin.
Töltelék:
- 3-4 evőkanál lekvár.
Díszítéshez: 5 dkg csokiforgács
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat és a reszelt almát levével együtt. Az egészet a keményre felvert tojáshabbal lazítjuk. Zsírozott, lisztezett nagyobb tortaformába, vagy tepsibe simítva rászórjuk a diót és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd ha kihűlt a vajjal jól kikeverjük. A kihűlt tésztát 2 lapra vágjuk és lekvárt töltünk közéjük. A torta tetejére rákenjük a krémet, és megszórjuk csokiforgáccsal.
Készíthetjük egyszerűbben is, úgy hogy a kihűlt tésztát leöntjük olvasztott csokival. Szerintem úgy talán finomabb is! 🙂
Tettem a krémjébe még 2 párolt almát is, és én xilittel készítettem.
Gazdagné Djinisinka Margit receptje!