Skip to content

Reszelt almás torta

Az almás sütik a nagy kedvenceink, ezért most ezt a finomságot próbáltuk ki, nagyon jó lett.

Hozzávalók

a tésztához:

  • 25 dkg liszt,
  • 25 dkg cukor,
  • 3 tojás,
  • kb. 1 dl tejföl,
  • 1/2 cs. sütőpor,
  • 25-30 dkg reszelt alma,
  • 1 marék durvára vágott dió.

Krém:

  • 1 vanillinpudingpor,
  • 4 dl tej,
  • 3-5 evőkanál cukor,
  • 10-15 dkg vaj vagy margarin.

Töltelék:

  • 3-4 evőkanál lekvár.

Díszítéshez: 5 dkg csokiforgács

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat és a reszelt almát levével együtt. Az egészet a keményre felvert tojáshabbal lazítjuk. Zsírozott, lisztezett nagyobb tortaformába, vagy tepsibe simítva rászórjuk a diót és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd ha kihűlt a vajjal jól kikeverjük. A kihűlt tésztát 2 lapra vágjuk és lekvárt töltünk közéjük. A torta tetejére rákenjük a krémet, és megszórjuk csokiforgáccsal.

Készíthetjük egyszerűbben is, úgy hogy a kihűlt tésztát leöntjük olvasztott csokival. Szerintem úgy talán finomabb is! 🙂

Tettem a krémjébe még 2 párolt almát is, és én xilittel készítettem.

Gazdagné Djinisinka Margit receptje!

Loading