A habos krémtől elolvadok, nem lehet betelni ezzel a finomságos meggyessel! Még ünnepi alkalmakra is érdemes megsütni!
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- fél tasak sütőpor
- 30 dkg cseresznye, vagy meggy (befőtt)
A krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 4 dl meggyes joghurt
- 1 tasak zselatin
- csokoládéreszelék (a díszítéshez)
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A cukrot a tojássárgájával kikavarjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a tojássárgájához adjuk, majd a habba forgatjuk. Papírral bélelt tepsibe öntjük és a lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a zselatint kevés vízben feloldjuk, majd a joghurthoz kavarjuk. A habot felverjük és a joghurtot hozzáadjuk. A kihűlt tésztára kenjük, megszórjuk csokoládéreszelékkel és 1 órára hűtőbe tesszük.