Skip to content

Diós habos sütemény! Omlós tésztakéreg, benne habos diótöltelék!

Könnyed finom  sütemény, egy falattól teljesen a mennybe mentem 🙂 Elképesztően finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg liszt,
  • fél kk. szódabikarbóna
  • 2 tojás sárgája
  • 1 ek tejföl
  • 20 dkg margarin,,csipet só

Összegyúrjuk, 2 cipót készítünk belőle.

Töltelékhez:

4 tojás sárgáját habosra keverjük 15 dkg porcukorral + egy citrom reszelt héjával, és fél citrom levével,+ 1 vaníliás cukorral. (2 is lehet)
Hozzáadunk 25dkg darált diót.
6 tojás fehérjét felverjük jó keményre és ezt óvatosan hozzákeverjük a tojásos masszához.

Elkészítés

Az egyik tészta cipót kinyújtjuk,és tepsibe rakjuk ((én gáztepsiben sütöttem))
Megkenjük jól baracklekvárral, és erre ráöntjük a diós masszát.
Majd a másik cipót is kinyújtjuk, és a diós masszára fektetjük. Kicsit megszurkáljuk. Ne túl magas hőfokon süssük, mert kicsit felpúposodik.
A tetejére bármit tehetünk. Nekem volt maradék tojás fehérjém és az került rá. Gőz fölött 3 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral, és kis citromlével felvertem,
Rákentem a tésztára, a tetejét darált dióval meghintettem.

Molnár Judit receptje!

Loading