Ha szereted a Nutellát, ezt ki kell próbálnod! Olyan finom és könnyed, hogy szinte elolvad a szádban!
Hozzávalók
- 6 tojás,
- 40 dkg cukor,
- 2 pohár tejföl,
- 15 dkg darált dió,
- 1 csésze zsemlemorzsa,
- 2 evőkanál kakaó,
- málnalekvár,
- 1 pohár mogyorós nutella,
- 10 dkg vaj,
- vágott dió (a tetejére)
Elkészítés
A tojássárgákat a cukorral kikeverem, hozzáadom a tejfölt, diót, zsemlemorzsát, a kakaót, és végül a tojások nagyon keményre vert habját. Papírral kibélelt tepsiben, vagy tortaformában mérsékelt tűzön sütöm. 15 perc után villát szúrok bele. Ha száraz marad, akkor a tészta átsült. Ha a próbát kiállta, deszkára borítom, és amikor kihűlt, málnalekvárral megkenem. A nutellát a vajjal habosra kikeverem, majd a lekvár tetejére kenem, megszórom vágott dióval, és forró vízbe mártogatott késsel felszeletelem. Sokáig puhán maradó, finom sütemény.