Aki kevesebb húst szeretne enni, az könnyen helyettesítheti gombával. Mutatunk egy fenséges gombafasírt receptet.
Hozzávalók:
- 1,5 kg gomba
 - 4 tojás
 - 3 szelet kenyér
 - kapor
 - 2 hagyma
 - egy bögre tej
 - 3 evőkanál liszt
 - olaj
 - só
 - bors
 
Elkészítése:
A gombát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát is megtisztítjuk és felaprítjuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát és a gombát, nagyjából 5 percig sütjük. A kenyeret a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Tálba tesszük a kenyeret, a gombát, a hagymát, a tojásokat, a kaprot, sózzuk és borsozzuk, majd összekeverjük. A masszából fasírtokat formázunk és beleforgatjuk kevés lisztbe, a fölösleget leszórjuk róla, majd forró olajban kisütjük.
 ![]()
