Skip to content

Máktorta, amit biztosan bárki el tud készíteni!

Nagymamám sütött mindig ilyet és most én is kipróbálom!

Hozzávalók:

a tésztához

  • 28 dkg mák,
  • 30 dkg liszt,
  • 4 dl tej,
  • 2 tojás,
  • 28 dkg porcukor,
  • 8 dkg Rama margarin,
  • 1 csomag sütőpor,
  • fél citrom leve,
  • 10 dkg mazsola;

a tepsi kenéséhez diónyi vaj;
a csokimázhoz 20 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 evőkanál kakaó.

Elkészítés

A darált mákot megáztatom a tejben. A tojásokat a porcukorral, majd a puha margarinnal és a sütőporral habosra keverem. Azután belenyomok kevés citromlevet és simára keverem a liszttel. Beleszórom a mazsolát. Kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütöm. A tésztát tetszés szerint megtölthetjük lekvárral, tetejére csokimázat teszek. Ezt úgy készítem, hogy a hozzávalókat egy deci vízben felfőzöm, hűlni hagyom, és a tortára öntöm.

Loading