A Far Breton egy fantasztikus desszert, aszalt szilvával készül, a receptje Franciaországból származik. A különleges elkészítés módja, pedig a recept eredeti származását bizonyítja. Ez a desszert bármilyen tortát helyettesít, édes, kiváló aromájú, ideális egy finom ebéd után.
Hozzávalók:
- 3 db tojás,
- 100 g cukor,
- 1 csipet só,
- 1 bögre liszt,
- 1/4 bögre mazsola,
- 300 ml tej,
- 1/4 kiskanál vanília kivonat,
- 5 evőkanál vaj,
- 1 bögre aszalt szilva,
- 1 bögre fekete tea.
Elkészítés:
Kézi robotgéppel keverjük össze a tojást, a tejet, a vanília kivonatot, a sót, a kihűtött olvasztott vajat, a cukrot, majd lassanként adjuk hozzá az átszitált lisztet. Takarjuk le a tálat egy fóliával és tegyük hűtőszekrénybe 3 órára, vagy egy éjszakára. Mossuk meg a mazsolát és az aszalt szilvát és öntsük rájuk a forró fekete teát. Miután kihűlt a tea, takarjuk le a gyümölcsöket egy és hagyjuk 30 percet állni. Vegyük ki a tésztát a hűtőből és öntsük bele egy tortaformába, amelyet előzőleg kibéleltünk sütőpapírral és kivajaztunk, majd rakjuk rá a pitére a leszűrt mazsolát és az aszalt szilvát. Tegyük a süteményt előmelegített sütőbe 190 fokra és süssük 50-60 percen keresztül. Jó étvágyat!