Skip to content

Réteges bögrés almás, káprázatos finomság, amit nem lehet megunni!

Ezt az almás süteményt rétegesen kell elkészíteni, puha és kiváló ízű. Ha kedvet kaptok egy almás sütihez, akkor próbáljátok ki ezt a finomságot. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk és a süti különlegessége, hogy még a rétegezés folyamán is a bögrét használjuk.

Hozzávalók a tésztához:

  • 1,5 bögre liszt,
  • 1 bögre cukor,
  • 1 bögre víz,
  • 2 tojás
  • 1 tasak sütőpor,
  • 1 tasak vaníliás cukor.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1,5 kg alma,
  • őrölt fahéj
  • 100 g fagyasztott vaj
  • 2 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta alapanyagait, addig kevergessük, amíg csomómentes tésztát kapunk. A töltelékre nem teszünk cukrot, ezért került több a tésztába. Az almát reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levét, szórjuk meg fahéjjal. Tegyünk egy kisebb tepsibe, vagy sütőformába 1/2 bögrével a tésztából, majd 1/3 bögre reszelt almát. Majd ismét 1 bögrével a tésztából és rá 1/3 bögrével az almából. Erre a rétegre 1/2 bögre tészta kerül, rá a megmaradt alma és befedjük a megmaradt tésztával. A sütemény tetejére reszeljük rá a hideg vajat, szórjuk meg vaníliás cukorral, majd tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük 40 percig. Ha megsült vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni majd szeleteljük. Jó étvágyat!

Loading