Számtalan módon elkészíthető, ez a variáció nagyon egyszerű, megéri kipróbálni. Nagyon finom, nem lehet megunni.
Hozzávalók a tésztához:
- 100 ml olaj,
- 200 ml víz,
- egy csipet só,
- 3 db nagy tojás.
Hozzávalók a vaníliakrémhez:
- 500 ml tej,
- 200 g cukor,
- 4 kanál liszt,
- 1 vanília rúd,
- egy csipet só,
- 100 g vaj,
Töltelék:
- 400 g vaníliás fagyi,
- tejszínhab a díszítéshez,
- csokoládéöntet.
Elkészítés:
Tegyük a vizet, a sót és az olajat egy kisebb edénybe, majd főzzük össze lassú tűzön. Amikor elkezd főni tegyük bele az átszitált lisztet, majd addig kavarjuk ameddig egy kemény masszát kapunk. A tűzhelyről levéve beletesszük egyenként a tojásokat, majd gyorsan összekeverjük a masszát. Habzsákba tesszük, pénzérme nagyságú fánkokat szaggatunk egyenesen a tepsibe, előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon nagyjából 35 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet: a cukrot kikavarjuk a tojásokkal és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és a langyos tejet. Feltesszük főni lassú tűzre, beletesszük a vaníliát is. Addig főzzük amíg egy sűrű krémet kapunk, majd a végén beletesszük a vajat is és jól összekeverjük.
Amikor a fánkok kihűltek elvágjuk őket, megtöltjük mindegyik darabot a hideg vaníliás krémmel és a fagyival. Piramis formában egymásra rakjuk őket, majd csokoládéöntetet csorgatunk rá. Tetszés szerint habtejszínnel is díszíthetjük. Jó étvágyat!