A családi kedvenc, ha egyszer megkóstolod, biztosan te is beleszeretsz. Ezt a sütit érdemes elkészíteni!
Hozzávalók
Tészta
- 6 tojássárgája,
- 6 ek cukor,
- 4 ek kakaó,
- 6 ek liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- 1 kk fahéj,
- 6 ek víz ,
- 4 ek olaj,
- 2 ek tojásfehérje hab,
- 6 tojásfehérje.
Krém
- 500 ml tejszín,
- vanília kivonat,
- 250g mascarpone.
Tetejére
- 70 g vaj
- 1 ek olaj
- 15 dkg étcsoki
Elkészítés
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük hozzáadjuk a kakaót, lisztet, sütőport, fahéjat, vizet, olajat és a felvert tojáshabból két kanállal.
Miután fellazítottuk hozzáadjuk a többi tojáshabot is.
Jól összedolgozzuk úgy, hogy ne törjön meg a hab, előmelegített sütőbe 180°fokon 15-20 perc alatt készre sütjük
A tejszínhabot a vaníliával félig felverjük, hozzáadjuk lassanként a mascarponét.
Csokis réteghez a 70 g vajat és az egy ek olajat felteszük és összemelegítjük azután a 15 dkg étcsokit belekeverjük, jól eldolgozzuk csomómentesre.
A tésztát kettévágjuk, a krém egyik felét rákenjük szép egyenletesen, a csoki egyik felét rásimítjuk, hagyjuk megdermedni (mélyhűtőbe gyorsíthatjuk a folyamatot) rákenjük a krém másik felét a csokiréteg tetejére és végül a megmaradt tésztával befedjük rá öntjük a csoki másik felét és megszórhatjuk díszítésként kókuszreszelékkel
Másnap a legjobb szeletelni
Emilia Gàspàr receptje!