Skip to content

Riadót fújt a magyar rendőrség – erről mindenkinek tudnia kell

  • by

Az őszi mezőgazdasági munkák idején megnövekszik a közúti forgalomban résztvevő lassú járművek és munkagépek száma, ezért a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság fokozott elővigyázatosságra int minden közlekedőt.

Az autósok és a mezőgazdasági gépek vezetői egyaránt figyeljenek a balesetek elkerülésére, hiszen ezek a nagyméretű, önjáró járművek sokszor hosszú kilométereken keresztül lassítják a forgalmat.

A mezőgazdasági munkagépek kevésbé dinamikusan közlekednek, ám jelenlétük az élelmezési feladatok ellátása miatt elengedhetetlen.

A rendőrség arra hívja fel az autósok figyelmét, hogy nagyobb türelemmel és óvatossággal közelítsék meg ezeket a járműveket. Még jó látási viszonyok között is különös figyelmet igényel, hogy biztonságosan haladjanak el mellettük.

Fontos közlekedési szabályok a balesetek megelőzésére:

  1. Óvatos megközelítés: A mezőgazdasági gépeket mérsékelt sebességgel közelítsék meg, és tartsanak megfelelő távolságot.
  2. Előzés előtt: Bizonyosodjanak meg arról, hogy elegendő belátható útszakasz áll rendelkezésre az előzéshez, és ügyeljenek a megfelelő oldaltávolságra.
  3. Kerülőutak figyelése: Földutak és szilárd burkolatú utak találkozásánál csökkentsék a sebességet, és legyenek különösen körültekintőek.A rendőrség felhívása különösen aktuális az őszi időszakban, amikor a mezőgazdasági gépek jelenléte megnövekedett, és az autósoknak türelmesebb és körültekintőbb vezetésre van szükségük.

Forrás

Loading