Ez a recept olyan jól sikerült, hogy bizony a a teljes, hatalmas fazék nagyon hamar elfogyott és nem maradt belőle még egyetlen kanálnyi kóstoló sem:
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 10 db zöldpaprika
- 5 dkg zsír
- 5 dkg vöröshagyma
- fokhagyma
- só, bors
- 1 tojás
- 10-15 dkg rizs
Mártáshoz:
- 30 dkg paradicsompüré
- 8 dkg zsír
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vöröshagyma
- zeller zöld
- cukor
- só
Elkészítése:
A megmosott zöldpaprikát lecsurgatjuk, magházát eltávolítjuk, megmossuk, leszikkasztjuk. Közben elkészítjük a paradicsommártást és amíg kiforraljuk, összeállítjuk a töltelékét és betöltjük.
A ledarált sertéshúshoz hozzáadjuk a rizst, a kevés zsíron megfuttatott apróra vágott hagymát, a szétzúzott fokhagymát és tojással, ízesített anyagokkal együtt alaposan összekeverjük.
A betöltésnél hagyjunk helyet a növekedésre, ne töltsük se lazára, se keményre. A mártásba behelyezzük a töltött paprikát és lefedve, mérsékelt tűzön pároljuk.
Mártás: világos rántást készítünk, hozzákeverjük a paradicsompürét, kissé átpirítjuk benne, majd csontlével (vízzel) felengedve simára keverjük. Ízesítjük.
És most jön a legjobb rész: jóízűen elfogyasztjuk az egészet! Jó étvágyat kívánunk hozzá!