A család egyik kedvence, hamar elkészül és nagyon fincsi, érdemes elkészíteni!
HOZZÁVALÓK
- Tészta
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj vagy zsír
- 10 dkg trappista sajt de nem muszáj
- 1db egész tojás
- 1db tojássárgája sárgája
- 2db krumpli
- 1csom instant élesztő vagy 3 dkg friss
- só
- tejföl
- A kenéshez:
- 1db tojássárgája
- lehet tenni a tetejére trappista sajtot
ELKÉSZÍTÉS
A túrót, a lisztet, a zsiradékot, a tojást, a főtt, tört krumplikat és az élesztőt tálba tesszük, sózzuk, összedolgozzuk, ha szükséges, kevés tejfölt adunk hozzá.
Kinyújtjuk, kis szaggatóval daraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és 20-25 percig pihentetjük.
Tojássárgájával megkenjük, (sajttal megszórjuk) és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 25 percig
Erika Krauszné receptje