Egy bevált uborka recept, ami hamar fogyasztható, érdemes elkészíteni!
Hozzávalók
- Kb 3 kg uborkához.
- 3 l. víz,
- 2 kanál só,
- 8 kanál cukor vagy édesítő,
- 0,4 l. 10%-os ecet,
- szemes bors,
- mustármag,
- koriandermag,
- babérlevél gondolom formán,
- és kapor.
Elkészítés
Ezt felforraljuk, beledobjuk az uborkát. A lét gyöngyözésig újra melegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, azonnal fogyasztható, hűtőben tárolandó. Ha forrón üvegekbe teszed a léhez teszel egy kis tartósítót és forrón ráteszed mehet a kamrába télire.
Nem tudok annyi csemegeuborkát készíteni amennyit a lányom családja ne tudna megenni. Imádják az unokáim. Kaptam féláron kis uborkát. Annyi volt a baja, hogy fonnyadt volt. Tegnap beáztattam hideg vízbe. Mára ropogós lett.
Sokszor készítem nekik az express változatot mert azt mondja, hogy enni akarják, nem nézni. Az így eltett uborka 3- 5 nap múlva ehető.
Vaszkóné Szlovák Kata receptje