Skip to content

Almás és túrós kígyó rétes – Tényleg nagyon finom

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt,
  • 20 dkg vaj vagy 18 dkg zsír  (vegyesen is lehet)
  • egy kávéskanál só,
  • 3 evőkanál cukor,
  • 2 dl tej,
  • 3 dkg élesztő,
  • egy egész tojás,
  • egy tojássárgája.

Töltelékek:

Almás –  4 db nagy almát lereszelünk, ízlés szerint megszórjuk cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítjük. Kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Lehet beletenni egy kis búzadarát is.

Túrós –  Két kis dobozos krémes túrót cukorral, citrom reszelt héjával ízesítjük.

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos cukros tejben, többi hozzávalókkal összegyúrjuk, duplájára kelesztjük.

3 részre osztjuk. Kb. 4-5 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk.

A kinyújtott tésztát 3 felé kell osztani, a két szélső oldalon centis csíkokra vágni, a közepére kell tenni a tölteléket, és ráhajtogatni a csíkokat egyet jobbról egyet balról.

Két túrós, egy almás készült, sütés előtt lekentem egész felvert tojással.

Sütés 180 fokon 20 perc.

Loading