Skip to content

Sajtos tejfölös pogácsa, minden harapás valódi csoda!

  • by

Mióta kipróbáltam ezt a pogácsa receptet, gyakran megsütöm, mert finom puha és megunhatatlan.

HOZZÁVALÓK

  • 30 darabhoz:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só

ELKÉSZÍTÉS:

Langyosíts meg másfél deci tejfölt, keverd el benne az élesztőt, és pihentesd öt percig. Morzsold össze a lisztet a vajjal, adj hozzá egy tojást, majd mehet hozzá az élesztős keverék és a maradék tejföl. Ezt követően rakd hozzá a sót és a reszelt sajt kétharmadát. Gyúrd lágy tésztává, majd takard le konyharuhával, és pihentesd körülbelül 45 percig.

Amikor a duplájára nő, lisztezett felületen nyújtsd másfél centi vastagra, és szúrd ki kisebb méretű pogácsaszaggatóval. Helyezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg egy felvert tojással, és szórd meg a maradék reszelt sajttal.

Süsd 190 fokon körülbelül 25 perc alatt aranybarnára. Recept idők előkészítési idő: 30 perc,  elkészítési idő: 25 perc

Lászlóné Buzási receptje

Loading