Mióta kipróbáltam ezt a pogácsa receptet, gyakran megsütöm, mert finom puha és megunhatatlan.
HOZZÁVALÓK
- 30 darabhoz:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
ELKÉSZÍTÉS:
Langyosíts meg másfél deci tejfölt, keverd el benne az élesztőt, és pihentesd öt percig. Morzsold össze a lisztet a vajjal, adj hozzá egy tojást, majd mehet hozzá az élesztős keverék és a maradék tejföl. Ezt követően rakd hozzá a sót és a reszelt sajt kétharmadát. Gyúrd lágy tésztává, majd takard le konyharuhával, és pihentesd körülbelül 45 percig.
Amikor a duplájára nő, lisztezett felületen nyújtsd másfél centi vastagra, és szúrd ki kisebb méretű pogácsaszaggatóval. Helyezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg egy felvert tojással, és szórd meg a maradék reszelt sajttal.
Süsd 190 fokon körülbelül 25 perc alatt aranybarnára. Recept idők előkészítési idő: 30 perc, elkészítési idő: 25 perc
Lászlóné Buzási receptje