A tepsis palacsinta nagyon egyszerű és finom. Tetszés szerint lehet ízesízeni, bármilyen más befőtt kerülhet rá, ki mit szeret. Ez egy remek ötlet, ha valami gyors és egyszerű édességet szeretnél.
Hozzávalók:
- 4 tojás,
 - 4 evőkanál cukor,
 - 1 tasak vaníliás cukor,
 - 2 dl tej,
 - 30 ml szénsavas víz,
 - 7 evőkanál liszt,
 - 1 üveg meggybefőtt.
 
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, a vaníliát, a tejet csak lassanként és csomómentesre keverjük, majd az ásványvizet is beleöntjük. Egy kb. 35 x 30 cm nagysűgú sütőt kibélelünk sütőpapírral és spatulával elkenjük rajta a tésztát, majd a lecsöpögtetett befőttet rászórjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Mikor elkészült, kivesszük a sütőből, amíg nem hűl ki teljesen, feltekerjük, a sütőpapír használatával. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Orsika Jankovics konyhájából
 ![]()
