Erőfeszítések nélkül, finom desszert.
Hozzávalók
- 100 g puha vaj,
- 250 g liszt,
- 2 teáskanál sütőpor,
- csipet só,
- 150 g cukor,
- 2 tojás,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 teáskanál vanília kivonat,
- 75 ml tej,
- 4 db. alma,
- 1 evőkanál barna cukor,
- 1/2 teáskanál fahéj
Így készül
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
3. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
4. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat
5. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.
6. Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.
Melegen és hidegen is finom.
A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt.