Hosszú ideig eltartható, már ha marad ebből a finomságból, érdemes többet sütni belőle!
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg liszt,
- 20 dkg vaj/margarin,
- 10 dkg porcukor,
- 1 vaníliás cukor,
- 1 tojás sárgája,
- 1 citrom reszelt héja,
- csipet só.
ELKÉSZÍTÉS
A liszthez hozzáadjuk a sót, a hideg, apróra kockázott vajat/margarint, ujjbeggyel gyorsan elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojás sárgáját, reszelt citrom héját.
Gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, folpackba csomagoljuk, betesszük a hűtőbe 1 órára. Ezután nyújtjuk, szaggatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük, kb. 7-8 percig. Minimum dupla adagot érdemes csinálni. Sitty-sutty kész.
Edvi Kata receptje
—A kedvenc süteményem. Ezek gyönyörűek!
—Nagyon szép, én is imádom, meg a csalàdom is