Hozzávalók a tésztához:
- 250 gramm liszt
 - 1 teáskanál sütőpor
 - 50 gramm cukor
 - 100 gramm vaj
 - 3 darab tojássárgája
 
Hozzávalók a krémhez:
- egy evőkanál liszt
 - 1 evőkanál keményítő
 - 250 ml tej
 - 50 gramm cukor
 - 1 darab tojássárgája
 - 1 csomag vaníliáscukor
 - 100 gramm vaj
 
Hozzávalók a habhoz:
- 4 darab tojásfehérje
 - 125 gramm porcukor
 - fél kanál keményítő
 
Ezen felül:
- gyümölcslekvár
 
Elkészítése:
- Öntsünk 200 gramm lisztet egy tálba, tegyünk hozzá apróra vágott vajat, majd gyúrjuk össze kézzel.
 - Adjuk hozzá a sütőport, cukrot és tojássárgáját is közben, majd gyúrjuk meg a tésztát, szükség esetén adjunk hozzá még lisztet vagy vizet.
 - Serítsük ki a tésztát.
 - Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és helyezzük a tésztát az aljára.
 - Kenjük meg a tésztát lekvárral.
 - Négy tojásfehérjét keverjük össze porcukorral és adjunk hozzá keményítőt.
 - A kapott habot helyezzük a lekvárra.
 - 180 fokon süssük 40 percig.
 - Főzzük meg a krémet. A tejet öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját, keményítőt, lisztet és keverjük amíg vastag nem lesz.
 - Hagyjuk kihűlni.
 - Vegyük ki a sütőből a megsült lapot, és hagyjuk lehűlni, majd vegyük ki a tepsiből és vágjuk ketté.
 - Amint a krém lehűl, adjuk hozzá a vajat folyamatosan kavarva.
 - Kenjük meg az egyik tésztá krémmel, majd borítsuk rá a másik fél tásztát és tegyük hűtőbe 2 órára.
 - Ezután felvághatjuk és fogyaszthatjuk.
 
Jó étvágyat!
 ![]()
