Mindig nyerő ötlet ez a süti, egyszerűen nem lehet elrontani és betelni se tudunk vele.
HOZZÁVALÓK:
- Tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 tojás+1 tojássárgája
- 1 ek méz
- 1 ek rum
- 1 kk szódabikarbóna
- Krém:
- 1 liter tej
- 2 cs vanília pudingpor
- 2 ek liszt
- 3 db tojássárgája
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 dl tejszín vagy hulala hab
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az egyik lapot kockázzuk fel akkorára, amekkora sütiket szeretnénk majd.
A krémhez a pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és a tejet, főzzük sűrűre. A vajat keverjük habosra a cukrokkal, majd adjuk a kihűlt pudinghoz. A tejszínt verjük kemény habbá.
Tegyük egy tálcára az alsó lapot, kenjük meg a vaníliás krémmel, majd a tejszínhabbal, tegyük a tetejére a felvágott tésztalapokat. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. Szórjuk meg porcukorral.
Pakainé Hegedűs Andrea receptje