Ez egy hűtős csalamádé recept, amit bármikor elkészíthetsz, ha nincs otthon savanyúság, csak friss zöldségekre lesz szükséged. A hozzávalókat tetszés szerint válogasd össze, attól függően, milyen zöldségeket szeretsz.
A mennyiség attól függ, mennyit szeretnél készíteni.
Hozzávalók:
- káposzta,
- uborka,
- paprika,
- hagyma,
- sárgarépa,
- cukor,
- ecet,
- bors,
- víz.
A zöldségeket megtisztítjuk, legyaluljuk, megsózzuk. Egy kicsit hagyjuk állni, közben elkészítjük a levet. Cukor, ecet, bors, víz tetszés szerint, meg kell kóstolni, ki mennyire savanyúan szereti. Kinyomkodjuk a zöldségek levét, amit a sótól eresztettek és felöntjük annyi lével, hogy ellepje. Zárható dobozban, hűtőben tárolv napokig eltartható. Hűtőbe tesszük, mikor egy kicsit lehűl, fogyasztható is.