Nálunk valódi kedvenc, mióta kipróbáltuk, ünnepekre mindig el kell készíteni!
Hozzávalók:
- Tészta:
- 7 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 4 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- Krém:
- 7 tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki vagy kakaópor
- Közé:
- 1 csomag háztartási keksz
- kevés tej
- Tetejére:
- 4 dl tejszín
- vaníliás cukor
- habfixáló
- csokireszelék
Elkészítése:
Tésztához: A hét tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.Beleszitáljuk a sütőporos lisztet,beleforgatjuk a diót is.Közepes méretű tepsiben megsütjük.Én 170 fokon 20 perc alatt megsütöttem hőlégkeveréses sütőben.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tojások sárgájával.Még langyosan hozzáadjuk a vajat. Megfelezzük,az egyik felébe étcsokit keverünk, majd kihűtjük. A tésztára kenjük a vaníliás pudingot,ráfektetünk egymás mellé tejben áztatott kekszet.Erre kenjük a csokis puding.
Tetejére a kemény habbá vert tejszín kerül,megszórjuk csokireszelékkel. Egy éjszakára hagyjuk a hűtőben, hogy a keksz megpuhuljon
Karácsonyi Hópehely receptje