Skip to content

10 ok, amiért nem árt ha naponta céklalevet iszol! Csodálatos!

A cékla igencsak egészséges, de vannak emberek, akik nem bírják elfogyasztani erőteljes illata és íze miatt. Egészen biztosan, ha elolvasod, hogy mi mindenre jó, elfelejted a kissé fura és jellegzetes ízét. Hajrá, céklaevésre fel! Hiszen segítségével számos betegség megelőzhető.

Mint a legtöbb zöldséget, gyümölcsöt, a céklát is ajánlatos inkább nyersen fogyasztani. Készítsünk naponta friss céklalevet.

1. A benne található nagy mennyiségű magnézium segít a mindennapi stressz leküzdésében.

2. A céklalé biztosítja a napi energiát és vitalitást. Számos vitaminnal és ásványi anyaggal tölti fel a szervezetet.

3. Értékes hatóanyag tartalmának köszönhetően a cékla az egyik legjobb vértisztító, így rendszeres fogyasztás által átmoshatjuk a vért, felfrissítjük azt. Ezzel segítjük szív, izmok és agy frissességét és energikusságát.

4. A céklalé olyan pigmenteket tartalmaz (melyek az egyedülálló vörös színét is biztosítják), melyek erős antioxidáns és gyulladásgátló hatással rendelkeznek. A céklának sejtmegújító hatása van, és hatékonyan száll szembe a szabadgyökökkel. Tegyünk el ecetes céklát télire!

5. Mivel nagyon sok vitamint tartalmaz, a céklalé segíti az anyagcserét, a máj méregtelenítését és a lerakódott zsírok távozását.

6. Ha emésztési problémáid vannak, fogyassz rendszeresen céklalevet. Nemrég kimutatták, hogy a nyers céklalé jó hatással van az emésztés szabályozására.

7. Növeli az immunitást, így hatékonyabban lehet legyőzni a fertőzéseket, vírusokat.

8. Lutein és zeaxantin tartalma miatt jó hatással van a szem egészségének megőrzésére.

9. Napi egy pohár céklalé segít a vérnyomás-szabályozásban.

10. A cékla biztosítja a vérben jelenlevő szükséges vasmennyiséget. A vas mellett az antioxidánsok is szerepet játszanak a hemoglobin szint normalizálásban. A vas fontos a megfelelő vérkeringés működésében.

Loading